Potrošnja pala više od očekivanja

Bez autora
Aug 07 2012

Državni zavod za statistiku objavio je danas prvu procjenu prema kojoj je promet od trgovine na malo, što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost, u lipnju nominalno pao za 1,9, a realno za 5,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. To je veći pad nego što se očekivalo. Pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, u prosjeku je očekivalo pad potrošnje u lipnju za 4,2 posto na godišnjoj razini. Svi anketirani očekivali su pad, i to u rasponu od 3 do 5,5 posto. To je i veći pad potrošnje nego u svibnju, kada je promet u trgovini na malo bio 4,4 posto manji u odnosu na isti lanjski mjesec.

Potrošnja pala više od očekivanjaDržavni zavod za statistiku objavio je danas prvu procjenu prema kojoj je promet od trgovine na malo, što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost, u lipnju nominalno pao za 1,9, a realno za 5,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

To je veći pad nego što se očekivalo. Pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, u prosjeku je očekivalo pad potrošnje u lipnju za 4,2 posto na godišnjoj razini. Svi anketirani očekivali su pad, i to u rasponu od 3 do 5,5 posto.

To je i veći pad potrošnje nego u svibnju, kada je promet u trgovini na malo bio 4,4 posto manji u odnosu na isti lanjski mjesec.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik